Лого СДП-а / - Илустрација
01/06/2022 u 09:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СДП реализовао шест од девет препорука ДРИ

СДП је реализовао већи број препорука (6 од 9), док је једна препорука дјелимично реализована, а за двије препоруке државна ревизорка се није могла увјерити у статус, наводи се у извјештају ДРИ

Државна ревизорска институција (ДРИ) објавила је Извјештај о реализацији препорука датих у Извјештају о ревизији Годишњег консолидованог финансијског извјештаја Социјалдемократске партије Црне Горе за 2020. годину, који је доступан на званичној интернет страници www.dri.co.me.

ДРИ је извршила оцјену реализације препорука из Извјештаја о ревизији Годишњег консолидованог  финансијског извјештаја Социјалдемократске партије Црне Горе (СДП) за 2020. годину. Такође је извршила ревизију Годишњег консолидованог  финансијског извјештаја Социјалдемократске партије Црне Горе за 2020.и сачинила Коначни извјештај о ревизији у којем је субјекту ревизије дато девет препорука за отклањање утврђених неправилности и једна препорука другом државном органу.

Надлежни Колегијум ДРИ закључио је да је СДП у извјештајном периоду од објављивања Извјештаја ДРИ реализовала већи број препорука (6 од 9), док је једна препорука дјелимично реализована, а за двије препоруке државна ревизорка се није могла увјерити у статус. Закључак је да СДП за дјелимично реализовану препоруку и препоруке за које се државни ревизор није могао увјерити у статус достави додатну документацију доказе и образложења и нови Извјештај о реализацији препорука за све препоруке.

Извјештај о реализацији препорука ДРИ ће доставити скупштинском Одбору за политички систем, правосуђе и управу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:01