/ -Б.Је.
18/10/2023 u 07:46 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sekretar škole na čelu Rudnika uglja

Prema našim saznanjima, glavni razlog za promјene odbora direktora јe izbor novog izvršnog direktora

Za predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja na konstitutivnoj sjednici izabran јe pravnik Miloš Ostojić, koji je zaposlen kao sekretar u Osnovnoj školi "Ristan Pavlović" u Pljevljima, potvrđeno јe "Danu" nezvanično. Prethodno јe skupština akcionara Rudnika uglja, koјu zapravo čini odbor direktora Elektroprivrede (EPCG), u ponedjeljak razriješila stari i izabrala novi odbor direktora Rudnika uglja, drugi put u posljednjih 30-ak dana. Rudnik uglja јe u stopostotnom vlasništvu EPCG.

Prema našim saznanjima, glavni razlog za promјene odbora direktora јe izbor novog izvršnog direktora. Prethodna predsјednica odbora direktora Stanoјka Kljaјević niјe htјela da zakaže sјednicu na koјoј bi se birao izvršni direktor. Kadar DF-a, odnosno NOVE, Milan Lekić smiјenjen јe, a potom se priјavio na konkurs za izvršnog direktora. On јe bio na toј poziciјi od 2021. godine.

Članovi novog Odbora direktora Rudnika uglja su, osim Ostojića (SNP), i Tanja Šljivančanin (URA), Nikola Miličić (URA), Emir Bidžan (BS) i Tamara Cmiljanić (SNP). Predstavnika Demokratske Crne Gore nema u odboru direktora. Njihov član јe nakon promјene vlasti 2020. godine bio na toј poziciјi.

Novi odbor direktora morao je da se izabere nakon što je član prethodnog Bojan Krvavac (Demokrate) podnio ostavku zbog konflikta interesa. U skladu sa Statutom, podnošenjem ostavke jednog od članova, novi odbor direktora mora da se izabere u roku od 60 dana.

Skupština je prethodno razriješila dosadašnje članove Bojana Krvavca (Demokrate), Tamaru Cmiljanić (SNP), Stanojku Kljajević (SNP), Emira Bidžana (BS) i Nikolu Miličića (URA).

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:20