Обије синдикалне организације поново крећу у протесте / - SRDJAN BOLJEVIC
10/12/2021 u 15:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Синдикалци у понедељак испред Скупштине

Протестоваће јер на дневном реду сjеднице парламента нема њихове инициjативе за измjене Закона о раду, коjим би се продужило траjање Општег колективног уговора коjи истиче 31. децембра

Савез синдиката и Униjа слободних синдиката за понедjељак су наjавили протест испред Скупштине Црне Горе зато што, како су саопштили, на дневном реду сjеднице парламента нема њихове инициjативе за измjене Закона о раду, коjим би се продужило траjање Општег колективног уговора коjи истиче 31. децембра.

На конференциjи за медиjе представници УССЦГ и ССЦГ подсjетили су да су свим посланичким клубовима jош у септембру, доставили предлог за измjене закона, али ниjесу добили одговор.

Генерални секретар Униjе слободних синдиката Срђа Кековић jе казао да Општи колективни уговор обухвата наjшири спектар радничких права. Он jе поjаснио да би без њега десетине хиљада радника, из сектора коjи немаjу гранске колективне уговоре, остали без већине радничких права.

Генерални секретар Савеза синдиката Душан Зарубица казао jе да, уколико се важење ОКУ не продужи, већ у jануару десетине хиљада радника неће моћи да добиjу накнаде мимо основне зараде као што су накнаде за прековремени рад, дежурства, приправност, док ће изгубити наjвећи дио основних радничких права.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 02:59