Uprava policije / -
20/05/2022 u 21:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синдикат Управе полиције тражи веће плате, најавили протесте

Они су навели да је након протеста планирана сједница ГО на којој ће се донијети одлука о даљим корацима

Главни одбор (ГО) Синдиката Управе полиције предао је послодавцу захтјев да се полицајцима и запосленима у Министарству унутрашњих послова (МУП) врате средства одузета од априлске зараде, повећа плата и ријеши питање бенефицираног радног стажа, наводећи да ће, уколико се њихови захтјеви не испуне, одржати штрајк.

Из ГО су казали да су на сједници јединствено заузели ставове по питању умањења зараде за април, као и захтјева за повећањем зараде запослених у МУП-у и полицији и потписивања Колективног уговора у што краћем времену.

Они су навели да су послодавцу доставили захтјев о повраћају средстава по основу обрачуна на минули рад одузетих од априлске зараде и наставак обрачуна зараде по старом систему, као и повећање зараде запосленима.

Из Синдиката траже и потписивање Посебног колективног уговора у складу са Законом о унутрашњим пословима, кроз који ће трајно ријешити питање бенефицираног радног стажа за све полицијске службенике.

 - Одговоре по наведеним захтјевима Главни одбор Синдиката очекује до четвртка до 15 сати. У случају неиспуњења захтјева, ГО Синдиката, ће у петак од 12 до 13 сати испред зграде МУП-а, одржати једносатни протест упозорења, рекли су из ГО.

Они су навели да је након протеста планирана сједница ГО на којој ће се донијети одлука о даљим корацима.

 - Цијенећи исказану вољуминистра Филипа Аџића да кроз дијалог нађемо најбоље рјешење за побољшање стандарда полицијских службеника, очекујемо да Министарство финансија у најкраћем року пронађете најбоља законска рјешења за испуњење наших захтјева, кроз законске модалитете, закључили су из ГО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 03:34