/ FOTO ILUSTRACIJA
10/07/2022 u 11:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Siva ekonomija: Evidentirane četiri prijave

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane četiri pritužbe, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice su evidentirane četiri pritužbe, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Evidentirana je pritužba da Kino caffe u Ulcinju bez dozvole organizuje koncert na sred ulice, dok radnice u objektu za prodaju suhomesnatih proizvoda na zelenoj pijaci u Budvi rade na crno. Građani su se žalili i na ponašanje stanara u iznajmljenim apartmanima u Budvi.

U odgovorima na sve tri prijave objašnjeno je da one nijesu u nadležnosti Uprave za inspekcijske poslove. Građani su se žalili i na nelegalnu naplatu parkinga u Baru, kod restorana Vongola.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:43