/ - Данашња сједница
17/05/2021 u 09:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(Видео) Спајић: Црна Гора има структуралне проблеме

Никад нисам задовољан резултатом, увијек може боље, али ово је најбољи буџет у историји Црне Горе, истакао је Спајић

Одбор за економију, финансије и буџет почео jе данас 12. сједницу. Дневни ред чини тачке које се односе на предлог закона о буџету Црне Горе за 2021. годину и друго. Министар финансија Милојко Спајић казао је да Црна Гора има структуралне проблеме деценијама, који ће морати да се поправљају у будућем периоду. Истакао је да је Црна Гора имала вирус корну и да јој треба времена да се опорави, да треба бити одговоран према држави.

image
Милојко Спајић

- Не можемо да остваримо све за пола године. Никад нисам задовољан резултатом, увијек може боље, али ово је најбољи буџет у историји Црне Горе. Битна је методологија - истакао је он.

Министар економског развоја Јаков Милатовић казао je да су успјели да планирају повећње минималне зараде. Нада се да ће туристичка сезона бити пуно боља него лани. Предсједник Сената Државне ревизорске институције Милан Дабовић указао је на потенцијалне ризике техничке стране буџета. Сматра да издаци нису добро лоцирани по активностима. Испред Централне банке ЦГ Маријана Митровић Мијатовић поручила је, поред осталог, да предлажу усвајање буџета. Испред Заједнице општина Црне Горе Душан Раичевић казао је и да је изражена проблематика финансирања одређених пројеката сјеверног региона државе. Из Привредне коморе Нина Дракић навела је да у самом предлогу буџета постоје ставке које нису добре за пословну заједницу, а једна од њих је и вријеме када се о истом расправља. Ипсред Америчке привредне коморе Никола Трипковић казао је да је заједнички циљ обезбјеђење стабилности јавних финансија.

image
Јаков Милатовић

- Првог дана сједнице, 17. маја , Одбор ће разматрати Предлог закона о буџету за 2021. Поред овлашћених представника предлагача закона, на сједницу Одбора позван је по један представник: Државне ревизорске институције, Централне банке Црне Горе, Привредне коморе Црне Горе, Уније послодаваца Црне Горе, Асоцијације менаџера Црне Горе, Монтенегро бизнис алијансе, Америчке привредне коморе, Савеза синдиката Црне Горе, Уније слободних синдиката Црне Горе, Заједнице општина Црне Горе, НВО ,,Институт алтернатива” и Удружења бораца ратова од 1990. године Црне Горе. Другог дана сједнице, 18. маја, Одбор ће наставити расправу о Предлогу закона о буџету Црне Горе за 2021. годину и осталим тачкама дневног реда, у присуству овлашћених представника предлагача- саопштено је из Скупштине.

image
- Сједница одбора

Предсједник Одбора Владимир Јоковић казао је да се сједница наставља и сјутра у 10 часова.

image
Владимир Јоковић

Ж.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:36