/ - фото илустрација
07/12/2021 u 09:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сјутра потписивање уговора о суфинансирању ИЦТ кластера Cortex

Уговор ће, како је најављено, потписати ресорни министар Јаков Милатовић и извршни директор ИЦТ Цортеx-а, Тарик Заимовић

Министарство економског развоја организоваће сјутра свечано потписивање уговора о суфинансирању ИЦТ кластера Cortex.

Из Министарства су казали да је ИЦТ кластер Цортеx добитник конкурса за подршку развоја стратешког приоритета Стратегије паметне специјализације Црне Горе – Информационо комуникационих технологија, „ИЦТ кластер за иновације, едукацију и технолошки развој у Црној Гори“.

Уговор ће, како је најављено, потписати ресорни министар Јаков Милатовић и извршни директор ИЦТ Цортеx-а, Тарик Заимовић.

- Укупан износ предвиђен за реализацију програма рада ИЦТ кластера Цортеx за период од три године, од децембра ове до децембра 2023. године, износи преко милион еура, а исти ће бити подржан од Министарства економског развоја у износу од 548,36 хиљада еура, док ће у истом износу бити и контрибуција ИТ компанија, чланица кластера- додаје се у саопштењу.

ИЦТ Цортеx је основала иновативна ИТ заједница у марту ове године, са циљем да буде предводник у дигиталној трансформацији привреде и јавне управе, те да унаприједи оквир и екосистем који је неопходан за обезбјеђивање дигиталних иновација у индустрији и образовању.

Удружење ће допринијети јачању ИТ сектора и стварању услова да он постане окосница будућег развоја Црне Горе и снажна економска дјелатност која ће креирати водеће извозне производе државе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:07