фото: ЦГ њуз / - фото: ЦГ њуз
04/12/2021 u 16:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скијалишта спремна за зимску сезону: Отварање заказано за 18. децембар

Скијалишта континуирано раде на својој промоцији па су тако своју понуду представили на сајму туризма у Тирани

Скијалишта спремно дочекују педстојећу зимску туристичку сезону чије отварање је планирано 18. овог мјесеца каже Наташа Пајовић  помоћник извршног директора Скијалишта Црне Горе.

Пајовић истиче да је средином мјесеца планирано  пуштање у рад жичаре К8 и скијашке инфаструктуре. Док се ових дана очекује повезивање жичаре К7 на електро – енергетску инфраструктуру након чега слиједи пробно тесирање И њено пуштање у функциу.

- Када се жичара К7 пусти у функцју Скијалишта Колашин 1600 и Колашин 1450 функционисаће обједињено. Тада ћемо располагати са 45км скијашких стаза И бити конкуентни скијаиштима у региону - додао је он.

Од ове године, каже Пајовић, на Ски центру Колашин 1600 у понуди ће бити И трака за почетике док се интезивно ради на проширењу капацитета паркинг мјеста.

- Ове годие на расплагању ће бити додатних 400 паркинг мјеста док ће ски рентл нудити нову висококвалитетну опрему - казао је он.

До званичног отварања сезоне за посјеиоце овог Ски центра биће отворен ресторан Трогава и санкалиште за најмлађе посјетиоце.

Пајовић подсјећа да Скијалишта имају потписане уговоре са Скијалиштима Србије И Олимписким центром Јахорина тако да сви купци сезонског ски паса добијају ваучер за тродневно скијање у овим центрима.

Она истиче и да Скијалишта континуирано раде на својој промоцији па су тако своју понуду представили на сајму туризма у Тирани, док су данас у сарадњ са НТО угостили и групу туроператора из Албаније.

image

фото: ЦГ њуз

- фото: ЦГ њуз

- Након посјете туроператора из Турске данас смо у прилици да угостимо И туроператоре из Албаније. Ово је посебно значајно јер велики број туриста који посјћују овај Ски центар долази управо из ове земље. Добру посјету туриста са овог тржишта очекујемо и ове сезоне - рекла је Пајовћ.

Ирјада Суља из Агенције Шкодра травел каже да на основу досадашње успјешне сарадње као и побољшане понуде на Ски центру очекује да ће и ове године остварити значајну посјету.

 - Интересовање наших туриста за понуду Колашина је велико како у овм периоду, тако и за вријеме предстојећих божићних и новогодишњих празника - додала је.

Аријана Исаку из Агенције Деа линес са Драча каже да за за Колашин влада велико интересовање те да су они већ имали групу која је током недеље боравила у овом зимском центру.

 - Видим да се овај Ски цетар развија И мислим да ћемо проширити нашу понуду И доводити још већи број туриста из Албаније. Удаљеност И понуда вас чини идеалном локацијом за наше клијенте - рекла је Исаку.

Весна Казић Шћепановић из Националне туристичке организације казала је да је у оквиру студиске посјете туроператора из Албаније организована радионивца Б2Б у хотелу Палас гдје су госте упознали са понудом приморја и централне регије , док их у Рожајам очекује слична радионица како би се боље упознали са понудом сјевера.

Посјету туроератера из Албаније релизовала је Национална туристичка организација у сарадањи са амбасаом Црне Горе у Албанији И локалним туритичким организацијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:17