Зграда Института за црну металургију у Никшићу / -Ж. Шапурић
30/06/2021 u 08:00 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Скупштине акционара данас смјењују директоре четири предузећа

Влада је овластила своје представнике да на скупштинама акционара промијене борд у Улцињској ривијери, Институту за црну металургију, Кастелу Монтенегро и Барској пловидби

Акционари државних предузећа Улцињска ривијера, Кастело Монтенегро, Институт за црну металургију (ИЦМ) и Барска пловидба данас ће на скупштини акционара промијенити одборе директора.

Влада је јуче објавила и имена нових чланова борда директора за три од ова четири предузећа. Тачније, објавили су предлоге имена нових чланова борда, које ће данас њихови представници на скупштини акционара изабрати. Само нису објављена имена нових чланова борда Барске пловидбе.

У одбор директора Улцињске ривијере, државни капитал ће представљати економисти Дритан Пултија и Горанка Лазовић, бечелор менаџмента у туризму Симо Дедић и специјалисте менамџнета у туризму Савица Вујичић и Василије Прелевић.

За представнике државног капитала у Институту за црну металургију биће изабрани економисти Василије Савовић и Младен Караџић, машински инжењер Димитрије Бошњак и инжењер металургије Тихомир Милатовић.
У одбору директора фирме Кастело Монтенегро биће инспектор за стамбену област Гордана Лекић, машински инжењер Душанка Јовић и економиста Бојана Ментовић.

Влада није објавила имена нових чланова борда Барске пловидбе, већ само име представника државног капитала на данашњој сједници Дина Тутунџића, самосталног савјетника у Министарству капиталних инвестиција.

Ове одлуке су јуче објављене, а владина Комисија за кадровска и административна питања их је донијела 23. јуна. Тог дана је дата сагласност да се извршни директор Црногорског оператора тржишта електричне енергије Рајко Ковачевић разријеши дужности прије истека мандата. Ковачевић је бивши савјетник предсједника државе Мила Ђукановића, а једно вријеме је био и портпарол ДПС-а.

На његово мјесто је именован правник Боро Тодоровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:12