са састанка / - са састанка
31/05/2022 u 18:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Словенија подржава Црну Гору у реформским процесима

Дамјановић је оцијенио да ће радити на јачању сарадње у области финансија, уз снажнији инвестициони циклус за развој државе

Црна Гора и Словенија су пријатељске државе, које немају међусобних политичких изазова, већ садржајну сарадњу и редован политички дијалог, оцијењено је на данашњем састанку министра финансија мр Александра Дамјановића и амбасадора Словеније у Црној Гори, Грегора Прескера.

Дамјановић је оцијенио да ће радити на јачању сарадње у области финансија, уз снажнији инвестициони циклус за развој државе.

Амбасадор Прескер је нагласио спремност Словеније да настави подршку Црној Гори у реформским процесима. Он је указао да су словеначке компаније заинтересоване за инвестирање, као и предочио релевантна искуства за повољнији бизнис амбијент.

Саговорници су поручили да ће се наставити јачање економских односа и кроз чланство Црне Горе у ЦЕФ-у (Центар за изузетност у финансијама), а чији су наредни програми усмјерени на учинковито управљање имовином.

На састанку је истакнуто да ће се изазовима у области финансија детаљније бавити и посредством Словеначког пословног клуба, који је одлична шанса за директну размјену искустава словеначких и  црногорских привредника.

Словенија је један од  кључних партнера Црне Горе у области развојне сарадње, а за пројекте у оквиру развојне подршке је уложено 14,4 милиона еура у периоду 2008 - 2019. године.

Амбасадор Прескер је најавио да ће Словенија наставити да учествује у реализацији пројеката у оквиру развојне сарадње, која је привремено стопирана током протекле двије године усљед пандемије вируса корона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:48