/ - PHOTO BY BRIAN JONES ON UNSPLASH
14/12/2021 u 14:49 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Снијег и зима кобни за београдске бескућнике

Подсјетила је да грађани могу позвати Хитну помоћ, полицију, Комуналну милицију или Центар за социјални рад

Током хладног таласа у претходних неколико дана у Београду је збринуто укупно шест особа без крова над главом,пише Nova S. Како је за Тањуг рекла градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, ријеч је о пет особа које су збринуте у Прихватилишту за одрасла и стара лица и једном дјетету које је збринуто у Прихватилишту за дјецу.

-Још прошле седмице, у понедељак, послали смо налог свим установама да се организују хитна дежурства и формирају тимови који ће бити спремни да у сваком тренутку буду на улици и предузму мјере хитног збрињавања- рекла је Станисављевић.

Прецизирала је да је у Прихватилишту за одрасла и стара лица тренутно на смјештају 61 корисник, док је у Прихватилишту за дјецу на смјештају двадесет троје дјеце.

Станисављевић је апеловала на све суграђане да не окрећу главу већ да помогну особама које живе на улици тако што ће позвати надлежне службе јер, додала је, само оне могу да предузму мјере хитног збрињавања и склоне те особе са улице.

Подсјетила је да грађани могу позвати Хитну помоћ, полицију, Комуналну милицију или Центар за социјални рад.

-Кога год да позовете, позваћете праву особу јер сви заједно радимо, пратимо ситуацију из сата у сат како бисмо на најбољи могући начин могли да изађемо у сусрет свим потребама, да изађемо на терен и помогнемо људима који живе без крова над главом јер по овом хладном времену никоме није мјесто да буде на улуци- рекла је Станисављевић и истакла да је обезбјеђено довољно капацитета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:56