Министар финансија Милојко Спајић / - фото: Принтскрин
23/07/2021 u 14:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Спаjић на јапанском: Црној Гори важне инвестиције Јапана

Потенциjал Црне Горе, као и западног Балкана у цjелини, може се унаприjедити побољшањем економске сарадње између Црне Горе и Jапана

Министар финансиjа и социjалног старања Милојко Спајић у делегациjи предсjедника црногорске владе приликом посjете Токиjу, имаће састанак са jапанским премиjером, наводи се у саопштењу.

Главна мисиjа jе подстицање економског просперитета државе Црне Горе, а на том путу jе важна подршка Jапана, посебно у привлачењу инвестициjа из те земље, порука jе министра финансиjа и социjалног старања Милоjка Спаjића.

Спаjић jе у делегациjи предсjедника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића приликом службене посjете Jапану, коjи ће се сjутра састати са jапанским премиjером Jошихиде Сугом.

– Потенциjал Црне Горе, као и западног Балкана у цjелини, може се унаприjедити побољшањем економске сарадње између Црне Горе и Jапана те постићи велики искорак у нашим односима. Већ смо предузели конкретне кораке у том правцу, попут рjешавања проблема и поновног покретања производње фабрике метала ,,Даидо" у Котору, у посjети коjу сам недавно имао са jапанским амбасадором Такахиком Кацуматом. Оваj активан приступ и близак однос са нашим кључним инвеститорима помоћи ће jачању односа двиjе државе. Радуjем се састанку са премиjером Сугом 24. jула – нагласио jе Спаjић, коjи jе студиjе Економетрике завршио на Осака Универзитету, као стипендиста jапанске владе, те градио кариjеру и у Токиjу.

Приликом недавног састанка у Котору, Такахика Кацумата jе рекао да jе срећан што види да постоjи дугорочна сарадњу између Jапана и Црне Горе.

– Диjелимо став ка потреби побољшања и ширења наших односа, кроз пословање, економиjу, ИТ, енергетику, екологиjу… У току Олимпиjских игара, премиjер Кривокапић и министар Спаjић посjетиће Токио. Оваj сусрет биће покретачка снага за побољшање наших односа – казао jе он.

Делегациjа Владе Црне Горе jе на Олимпиjским игарама, коjе се одржаваjу у Токиjу, у знак подршке црногорским спортистима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:59