Милојко Спајић / - Портал Дан
30/05/2022 u 19:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић Дамјановићу: "Задужења смо на краjу хеџингом смањили на 0.78%"

- Задужења коjа сам предложио су у циљу враћања кинеског кредита од 2 одсто камате на 1 одсто, на краjу смо хеџингом смањили на 0.78 одсто, а не за потрошњу на 20 министара као ви - написао jе Спаjић

Задужења коjа сам предложио су у циљу враћања кинеског кредита од 2 одсто камате на 1 одсто, на краjу смо хеджингом смањили на 0.78 одсто, а не за потрошњу на 20 министара као ви, рекао jе бивши министар финансиjа и социjалног старања Милоjко Спаjић, реагуjући на наводе садашњег министра финансиjа Александра Дамjановића.

Дамjановић jе данас у Скупштини, одговараjући на посланичко питање посланика Демократске партиjе социjалиста (ДПС), Николе Ракочевића, коjег jе занимало да ли jе Црноj Гори неопходан ребаланс и ново задуживање, с обзиром на то да jе Спаjић, казао да ни jедно, ни друго држави ниjе потребно, рекао да на то може да одговори контра питањем.

- Ако се 27. маjа ове године изjави да Црноj Гори не треба задуживање и ребаланс, а ако jе исти негдjе у децембру, када jе Предлог закона о буџету био у процедури, поднио и Предлог одлуке о задуживању и тражио 500 милиона еура, уз 900 милиона еура за препаковање дуга, коjа jе онда разлика у ставовима, осим што jе то тада говорио актуелни министар, а 27. маjа бивши - казао jе Дамjановић.

Спаjић се пита колика ће им бити камата, када "економски дрим тим" изађе на тржиште.

- Задужења коjа сам предложио су у циљу враћања кинеског кредита од 2 одсто камате на 1 одсто, на краjу смо хеџингом смањили на 0.78 одсто, а не за потрошњу на 20 министара као ви - написао jе Спаjић на Твитеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:19