/ Фото: Твитер
24/11/2021 u 18:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић: Европска инвестициона банка подржава “Европа Сад”

Држава чини све да у овим изазовним временима побољша стандард грађана Црне Горе, поручио је министар

Министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић оцијенио је да се инвестициони уговор између Европске инвестиционе банке (ЕИБ) и Инвестиционо-развојног фонда Црне Горе (ИРФ) одлично уклапа и подржава циљеве програма реформи “Европа Сад” -  инклузивни економски раст са фокусом задржавања младих у Црној Гори.

Спајић борави у првој радној посјети Луксембургу, гдје се данас састао са представницима Европске инвестиционе банке (ЕИБ) које предводи потпредсједница Лилиана Павлова, потпредсједница ЕИБ-а одговорна за пословање у Црној Гори. 

- Сјајне оцјене и подршка програму “Европа сад"- оцијенио је Спајић након састанка.

Спајић је нагласио да држава чини све да у овим изазовним временима побољша стандард грађана Црне Горе, чему се доприноси и кроз оснаживање рада микро, малих и средњих предузећа. 

- Та предузећа остварују снажан утицај на стабилан економски развој и стварање услова да Црна Гора буде нова чланица ЕУ. Њихов развој доводи до раста БДП-а и значи отварање нових радних мјеста - нагласио је Спајић. 

Он је додао да прелазак на зелену економију помаже да се младима који су будућност обезбиједе бољи и здравији услови за живот. 

- Озелењивање црногорске привреде је оно по чему може постати јако конкурентна, као мала земља великих могућности - поручио је министар након потписивања уговора између ЕИБ-а и ИРФ-а, а чија је прва транша 50 милиона еура од укупног износа кредитирања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:31