/ -Фото: Саша Матић
07/02/2022 u 17:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић и Милатовић: Инвеститор најавио да ће уложити 300 милиона у туризам

Пројекат WЕБ 3 је у плану за март ове године и очекујемо његову реализацију, најавио је министар

Министри финансија и економског развоја Милојко Спајић и Јаков Милатовић бораве у Дубаију на Монтенегро бизнис Форуму, а како је саопштио Спајић, имају најаве инвеститора из Блиског Истока који би уложио 300 милиона еура у туристичке капацитете.

- Европа сад даје невјероватне могућности инвеститорима по питању пореза за лични доходак и трошкова послодавца о чему смо и причали на форуму. Приликом претходне посјете, а током сусрета са министром економије у Влади Уједињених Арапских Емирата разговарали смо о новој иницијативи WЕБ 3, која је у плану за март ове године и очекујемо њену реализацију- најавио је Спајић. 

image
Фото: Саша Матић

Милатовић је навео дапословни амбијент који је Влада успоставила након само годину дана рада врло повољан, а то је пресудно за привлачење нових инсвеститора.

- Директор Агенције за инвестиције и градоначелници општина говорили о свим секторима и општинама које су повољне за инвестиције. Велико је задовољство што смо потписали Споразум између двије привредне коморе, што је важан корак у оснаживању економске сарадње наше двије земље. Најава за инвестиције је много, а присутна је и велика делегација привредника уз ПK Црне Горе тако да је размјена искустава и могућих прилика веома добра и интензивна и мислим да ће то резултирати већим присуством УАЕ у Црној Гори на обострано задовољство- закључио је Милатовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:17