/ - Милојко Спајић
21/07/2021 u 20:20 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Спаjић наjавио да ће новац наjвећим диjелом ићи као помоћ социjално угроженима

Министар jе наjавио да ће дио новца отићи и на помоћ сточарима, као и на изградњу инфраструктуре на сjеверу

Спаjић jе на Твитеру навео да ће дио од 3,84 милиона еура бити утрошен на социjалне бонове, као и да ће тог новца бити обезбиjеђено 70.000 литара уља за пензионере са наjнижом пензиjом и корисницима МОП-а и за субвенциjе електричне енергиjе наjугрожениjима.

image

Милојко Спајић Твитер

- Милојко Спајић Твитер

Министар jе наjавио да ће дио новца отићи и на помоћ сточарима, као и на изградњу инфраструктуре на сjеверу.

Наjавио jе и нови проjекат са, како jе навео, кодним именом Montenegro Institute of Technology (MIT).

image

Милојко Спајић Твитер

- Милојко Спајић Твитер

Из Министарства финансиjа и социjалног старања су обjаснили да jе данас био краjнjи рок за почетак отплате кинеског кредита за незавршени дио ауто-пута од Подгорице до Колашина, а да jе таj Владин ресор већ платило доспjелу рату.

Спаjић jе агенциjи Мина-бизнис казао да jе хеџинг аранжманом сприjечен раст дуга по основу валутне изложености према долару и додао да jе уштеда код камате износила око 3,83 милиона еура, а остатак код главнице 0,08 милиона еура (79.276 еура).

– Црна Гора jе у еурима уплатила 27,79 милиона по основу главнице и камата, а банке из хеджинг аранжмана држави 37,44 милиона долара такође по основу главнице и камата, што смо ми преусмjерили кинескоj банци. Да ниjе урађен хеджинг, тих 27,79 милиона би износило 31,71 милиона еура. Такође, само камата би била 6,9 милиона еура, а не 3,06 милиона колико смо платити – рекао jе Спаjић.

Izdvojeno

26. jul 2021 23:04