са једног од протеста превозника / IVAN PETROVIC-IPE
01/02/2022 u 13:08 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић обећао уплату 120 хиљада еура: Превозници стопирају протесте до 10. фебруара

На састанку нам је министар Спајић рекао да ће недостајућа средства од око 120 хиљада еура обезбиједити Министарство финансија, потврдио је "Дану" представник НВО Кластер превоза

Министарство финансија и социјалног старања (МФСС) уплатиће око 120 хиљада еура помоћи превозницима који су протестовали улицама Подгорице у децембру и који су најавили да ће то поново учинити уколико им се не испуне захтјеви. То је "Дану" потврдио представник НВО Кластер превоза Црне Горе Давор Докић, који се јуче састао са министром финансија Милојком Спајићем.

– Финансијска помоћ од Министарства капиталних инвестиција у износу од 330 хиљада еура била је недовољна за исплату друге рате помоћи превозницима, јер треба око 430 или 440 хиљада еура. На састанку нам је министар Спајић рекао да ће недостајућа средства од око 120 хиљада еура обезбиједити Министарство финансија – испричао је Докић.

Што се преостале рате тиче, како је казао, превозници ће морати да сачекају исход политичке крозе.

– Чекамо Скупштину да видимо шта ће бити. Ако се изгласа нова влада, преговараћемо са новом, ако остане ова наставићемо да преговарамо са њима. Оно што је сигурно је да ћемо стопирати протесте до 10. фебруара, јер је сада статус кво. До 10. фебруара имаћемо чистију ситуацију пред собом и видјећемо шта и како даље – рекао је Докић.

Превозници су лани у више наврата протестовали у Подгорици што је доводило до великих гужви у главном граду. Након првог протеста су успјели да добију 330 хиљада помоћи, након другог још толико. Према њиховим ранијима наводима, остало је да им још Министарство економског развоја уплати 330 хиљада еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:37