/ - FOTO: VLADA CRNE GORE
06/12/2023 u 18:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić: Od proljeća izmjena seta zakona u susret turističkoj sezoni

Želimo da kreiramo stimulativan i predvidljiv poslovni ambijent koji će omogućiti privrednicima i investitorima bolje planiranje i postavljanje kvalitetnih temelja za dalji rast, rekao je Spajić

Vlada želi da kreira stimulativan i predvidljiv poslovni ambijent koji će privrednicima i investitorima omogućiti bolje planiranje i postavljanje kvalitetnih temelja za dalji rast, kazao je premijer Milojko Spajić.

On je danas sa predsjednikom Odbora direktora kompanije Azmont Rašadom Alijevim i predsjednikom Orascom grupe Nagibom Samih Savirisom razgovarao o biznis ambijentu u Crnoj Gori i mogućnostima za intenziviranje saradnje.

Spajić je upoznao sagovornike sa aktuelnim prilikama i planovima Vlade na realizaciji razvojne agende koja, kako je kazao, podrazumijeva izmjenu zakonskih rješenja i intenzivan razvoj infrastrukture i saobraćaja.

- Želimo da kreiramo stimulativan i predvidljiv poslovni ambijent koji će omogućiti privrednicima i investitorima bolje planiranje i postavljanje kvalitetnih temelja za dalji rast - rekao je Spajić.

Prema njegovim riječima, više šansi za privredu je siguran put do stvaranja veće vrijednosti za Crnu Goru i građane.

- Zato već do proljeća naredne godine planiramo izmjenu seta zakona u susret turističkoj sezoni - najavio je Spajić.

Kako je saopšteno iz Vlade, predstavnici Azmonta čestitali su Spajiću na izboru 44. Vlade i iskazali opredijeljenost da šire svoje poslovanje.

- Vjerujem da ćemo u bliskoj saradnji i uz međusobno razumijevanje uspjeti da unaprijedimo poslovni i turistički ambijent u Crnoj Gori - kazao je Alijev.

Saviris je ocijenio da je pred Crnom Gorom uzbudljivih deset godina u kojima je moguće da se zemlja globalno pozicionira kao vrhunska turistička destinacija.

- U kompaniji smo stava da je čast biti dio crnogorske priče. Vjerujem da nova Vlada može pokrenuti renesansu. Smatram da Crna Gora može mnogo u narednih deset godina i radujemo se tome - istakao je Saviris.

Na sastancima je ocijenjeno da je potrebno u najkraćem roku riješiti pitanje kvaliteta usluge i kapaciteta na aerodromima.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, saglasili da je ulaganje u edukaciju stručnog, domaćeg kadra ključno za dalji razvoj privrede, posebno u domenu produženja turističke sezone što je u interesu države i cjelokupne turističke privrede.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 15:41