/ Милојко Спајић - фото: Иван Петровић
07/07/2021 u 15:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић: Охрабрује што подаци показују да ће туристичка сезона бити успјешна

Представници трговачких ланаца навели су да су трошкови поморског транспорта порасли за 2-3 пута у посљедњих 12 мјесеци

Министар финансија и социјалног старања, Милојко Спајић, са сарадницима и представницима Министарства економског развоја, одржао је састанак са представницима највећих трговачких ланаца који послују у Црној Гори, да би разговарали о рјешавању проблема раста цијена прехрамбених производа, а нарочито цијена основних животних намирница.

Црногорско тржиште је потпуно отворено и цијене се слободно формирају, укључујући и цијене основних животних намирница. 

- Охрабрује то што досадашњи подаци показују да ће туристичка сезона бити успјешна и надам се да ће то допринијети снижавању малопродајних цијена намирница, а нарочито основних- рекао је он.

Министарство финансија и социјалног старања, односно Влада, је недавно проширило листу производа који подлијежу нижој стопи ПДВ-а. Основне животне намирнице, међу којима су хљеб, брашно, млијеко и млијечни производи, маст, уље и јаја, подлијежу стопи ПДВ-а од 7 одсто.

Владина намјера је била да се, проширивањем листе производа са нижом стопом ПДВ-а, допринесе заштити становништва од раста цијена и очувању животног стандарда.

Представници трговачких ланаца навели су да су трошкови поморског транспорта порасли за 2-3 пута у посљедњих 12 мјесеци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:49