/ - Фото: Министарство финансија
02/12/2021 u 17:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић са потпредсједником македонске Владе: Јавне финансије су у корист грађана

Потпредсједник Владе Сјеверне Македоније, задужен за економска питања, координацију економских одјела и инвестиција Фатмир Битићи састао се данас са министром финансија и социјалног старања Милојком Спајићем.

На састанку су размијењена искуства у спровођењу мјера подршке привреди и грађанима у вријеме здравствене и економске кризе, изазиване пандемијом корона вируса, када су државни буџети формирани за подршку здравственом систему и одржавању ликвидности економије и задржавања радних мјеста за грађане, али и за развојне пројекте који ће убрзати процес опоравка у пост ковид периоду.

Битићи и Спајић су разговарали о политикама и мјерама за привлачење и подршку нових инвестиционих компанија, сагласивши се да регион Западног Балкана има велике шансе да у пост-ковид периоду буде препознат као атрактиван регион за нова улагања компанија из региона, али и великих међународних корпорација, како због близине земаља ЕУ, тако и због текућих процеса који подижу конкурентност земаља региона и цијелог Западног Балкана.

- Повећање минималне зараде утиче на подизање животног стандарда грађана и повећање свих зарада у привреди- сагласисли су се саговорници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:31