Veber i Spajić / - PES
25/05/2023 u 09:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spajić sa Veberom o ubrzanju evropskog puta Crne Gore

Sa predsjednikom i šefom poslaničkog kluba najveće grupacije u evropskom parlamentu EPP Manfredom Veberom razgovarao sam o uspjesima programa i Pokreta Evropa sad. Jedna od tema bilo je i eventualno članstvo Pokreta Evropa sad u EPP, čime bi se evropski put Crne Gore ubrzao, saopštio je lider PES-a

Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić razgovarao je u Berlinu sa liderom EPP Manfredom Veberom. Sa njim se sastao na marginama Ekonomskog foruma CDU, Wirtschaftsrat, koji je održan u Berlinu od 21. do 24. maja.

- Sa predsjednikom i šefom poslaničkog kluba najveće grupacije u evropskom parlamentu EPP Manfredom Veberom razgovarao sam o uspjesima programa i Pokreta Evropa sad. Jedna od tema bilo je i eventualno članstvo Pokreta Evropa sad u EPP, čime bi se evropski put Crne Gore ubrzao. Iskustva partija članica EPP, od kojih su pojedine stare i preko 100 godina, biće od velikog značaja za mladu partiju kao sto je naša. Takođe, mnogo je lakše pristupati EU ukoliko znate da imate najjaču grupaciju kao podršku na terenu u Briselu, poručio je Spajić nakon sastanka. 

Podsjećamo, samit u organizaciji ekonomskog savjeta CDU - Wirtschaftsrat okuplja najeminentnije njemačke i evropske privredne i političke ličnosti i održava se jednom godišnje. Od političara van Njemačke, osim Spajića, učestvovao je samo premijer Belgije Aleksander De Kro, saopšteno je iz PES-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 02:27