Милојко Спајић / - Мин. финансија
09/10/2021 u 11:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић: Управа прихода и царина да почне са електронском евиденциjом у слободним зонама

Национални савjет за борбу против корупциjе на високом нивоу и Влада у цjелини су одлучни у борби против сиве економиjе и због тога jе неопходно да Управа одмах почне електронско вођење прецизне евиденциjе промета свих роба нагласио jе Спаjић

Министар финансиjа и социjалног старања Милоjко Спаjић, са сарадницима, одржао jе састанак са в.д. директором Управе прихода и царина, Александром Дамjановићем и представницима Управе, да би разговарали о увођењу електронског система за евиденциjу робе коjа се налази у слободним зонама.

– Неопходно jе да државни органи, у првом реду Управа прихода и царина и Влада Црне Горе, у сваком тренутку имаjу увид у промет робе у слободним зонама, а све у складу са важећим законским прописима. Национални савjет за борбу против корупциjе на високом нивоу и Влада у цjелини су одлучни и истраjни у борби против сиве економиjе и због тога jе неопходно да Управа прихода и царина одмах почне електронско вођење прецизне евиденциjе промета свих роба – нагласио jе министар Спаjић.

Из Министарства економског развоја подсјећају да је Национални савjет за борбу против корупциjе на високом нивоу, у више наврата, инсистирао на увођењу електронске евиденциjе промета робе у слободним зонама, што ни након више мjесеци ниjе учињено. Из тог разлога, Министарство финансиjа и социjалног старања, као орган надлежан за надзор над радом Управе прихода и царина, jуче jе наложило Управи да, до увођења комплексниjег софтверског рjешења, одмах почне са електронским вођењем евиденциjе у слободним царинским зонама “Лука Бар” и Подгорица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:34