Spajić i predstavnici američke komore / - KABINET PREDSJEDNIKA VLADE
23/11/2023 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spajić: Vlada će se boriti protiv sive ekonomije, korupcije i organizovanog kriminala

Predstavnici Američke privredne komore su izrazili spremnost da unaprjeđuju saradnju sa vladom i u ekspertskom smislu

Privreda i vlada partneri na ostvarenju vizije da naša zemlja bude najbolje mjesto za investicije u Evropi i šire. To je cilj koji je dostižan kada su svi na istom zadatku, poruka je sa sastanka premijera Milojka Spajića sa predstavnicima Američke privredne komore.

Predsjednica komore Svetlana Vuksanović zahvalila premijeru na prijemu i istakla da odnos Vlade prema privredi u prvim danima mandata otvara nadu da će privredni razvoj biti u fokusu. Ona je izrazila očekivanje da će na tim osnovama AmCham platforma za saradnju sa Vladom Crne Gore "Rule of Dialogue" biti još efikasnija i intezivnija.

Spajić je kazao da će vlada u narednom periodu raditi na unaprjeđenju poslovnog ambijenta sa akcentom na smanjenje sive ekonomije, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i drugih oblika nelegalnih aktivnosti.

- Želimo da podržimo privredu i pomognemo firmama u dijelu fiksnih troškova kroz različite oblike smanjenja dosadašnjih opterećenja - kazao je premijer.

On je naglasio da će u fokusu Vlade biti razvoj infrastrukture, energetike i novih tehnologija ne zanemarivši, kako je istakao, i druge djelatnosti koje podstiču ekonomski rast.

Predstavnici Američke privredne komore su izrazili spremnost da unaprjeđuju saradnju sa vladom i u ekspertskom smislu daju doprinos kreiranju podsticajnih politika u cilju jačanja biznis ambijenta i privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Sastanku su prisustvovali Svetlana Vuksanović, predsjednica AmCham-a, dr Marko Miročević, izvršni direktor i Ana Marija Kaluđrović, menadžerka za politike, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jul 2024 19:27