/ SRDJAN_BOLJEVIC
15/02/2022 u 09:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ССЦГ: Што прије ограничити цијене горива

Подсјећају да је у претходном периоду дошло до значајног раста цијена основних животних намирница, цијене горива, па и цијена станова, а по свему судећи овај тренд, изгледа, ће бити настављен, наводи се у саопштењу

Савез синдиката Црне Горе (ССЦГ), поводом поновног раста цијена горива, апелује да се што хитније предузму мјере у циљу ограничења цијена горива, наводи се у саопштењу.

Из ове синдикалне организације подсјећају да су већ одређени период припремљене измјене Закона о акцизама, а које је подржало и Предсједништво Социјалног савјета Црне Горе, којим је предвиђено и ограничавање раста цијене горива.

- Не спорећи значај пројекта Европа сад којим је дошло до значајног раста минималне зараде у Црној Гори, Савез сидндиката Црне Горе, скреће пажњу да евидентним растом цијена основних животних намирница и цијене горива, овај пројекат неће остварити очекиване резултате - наводе из ССЦГ.

Подсјећају да је у претходном периоду дошло до значајног раста цијена основних животних намирница, цијене горива, па и цијена станова, а по свему судећи овај тренд, изгледа, ће бити настављен.

- Сходно томе, ССЦГ апелује на све социјалне партнере да што прије постигну консензус како би се нашла рјешења која би заштитила, ионако угрожен, животни стандард грађана - саопштили су из ССЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:41