Са једног од протеста таксиста / IVAN PETROVIC-IPE
23/03/2022 u 08:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ССТЦГ: Протест таксиста крајем марта у Подгорици

Pредложићемо да Скупштина препоручи Влади Црне Горе да декретом укине ауто-такси предузетништво у Црној Гори јер очигледно из свега виђеног до сада ми очигледно за већину министара и не постојимо, наводе из Струковног синдиката таксиста Црне Горе

Струковни синдикат таксиста Црне Горе (ССТЦГ) обратио се јавности поводом јучерашње изјаве предсједника Одбора за такси превоз при Унији послодаваца Црне Горе, из које се да закључити да Влада Црне Горе води дискриминаторну политику према ауто-такси предузетницима и активно учествује у гашењу више од 1.500 радних мјеста од којих су у рекордном року од 15 мјесеци већ угасили преко 600, и тако их оставили на улицу без јединих прихода за њих и њихове породице, а да нас нису удостојили ни одговора на наших 60 молби за разговор, како би увидјели због којих се проблема гасе наша радна мјеста, наводи се у саопштењу Струковног синдиката таксиста  Црне Горе.

Њихово саопштење преносимо интегрално:

- Морамо напоменути да од скоро 60 дописа које смо послали у протеклих 15 мјесеци једино ко је активно учествовао  у покушају рјешавања наших проблема је Директорат за друмски саобраћај Министарства капиталних инвестиција и министар господин  Младен Бојанић.

Због горенаведеног и због енормних цијена горива,ауто-такси предузетници Црне Горе ће хитно упутити писмо в.д. предсједнику Скупштине, са захтјевом да закаже Колегијум Скупштине (јер Скупштину не заказује из политичких разлога а ми нисмо у ситацију да чекамо политички расплет) и да на тој сједници приме наше представнике, да нам у директном контакту објасне на који начин да у општем хаосу на тржишту превоза путника у друмском саобраћају а посебно у ауто-такси превозу, можемо да привређујемо да хранимо наше породице и плаћамо нереално високе намете држави. На поменутој сједници ако до ње дође предложићемо да Скупштина препоручи Влади Црне Горе да декретом укине ауто-такси предузетништво у Црној Гори јер очигледно из свега виђеног до сада ми очигледно за већину министара и не постојимо.

Исто тако обавјештавамо јавност, да Струковни синдикат таксиста Црне Горе за четвртак 31..3. текуће године припрема протесте, који ће се одржати у Подгорици  испред Скупштине, о времену и начину протеста јавност ћемо благовремено информисати. Користимо прилку да овим путем позовемо све ауто-такси предузетнике у Црној Гори да нам се придруже И узму активно учеће у спашавању својих радних мјеста.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 06:50