Stanić / Foto: IVAN PETROVIC-IPE
11/11/2022 u 11:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stanić traži smjene u energetskom sektoru: Zaposleni kadrovi DF-a i crkveni eksperti

U vremenu istorijski najvećih cijena električne energije i uglja na berzama, naše kompanije su ih prodavale u bescijenje, tvrdi Stanić

Socijaldemokratska partija (SDP) zatražila je smjene odgovornih u elektroenergetskom sektoru, kako bi se, kako kaže član Predsjedništva SD-a Mirko Stanić, "zaustavilo razaranje najvitalnijeg privrednog sistema". 

- Akumulirana dobit prije dolaska crkvenih “eksperata” bila čak 100 miliona eura- navodi on. 

Tvrdi da postoje brojni dokazi o štetnim i nezakonitim poslovima, ogromnom partijskom zapošljavanju iz DF i satelitskih partija, sumnjivim donacijama kao i svjesno “tunelovanje”, odnosno obezvrjeđivanje imovine i da su donekle dostupni javnosti.

- Međutim, tek kroz izvještaj resornog ministra da je napravljen negativan rezultat od skoro 85 miliona eura u odnosu na period prije njihovog dolaska, uz precizne podatke o zapošljavanju, predizbornim donacijama i ostalim elementima jasno pokazuje o kolikoj se šteti po građane i državu radi. U vremenu istorijski najvećih cijena električne energije i uglja na berzama, naše kompanije su ih prodavale u bescijenje. Ugalj iz Pljevalja EPS-u po 28.8 eura po toni, dok je na berzi bila 410 dolara, a struju iz akumulacija su prodali po 150 eura, a kasnije plaćali po 800 eura po MWh. Da je i Skupština Crne Gore izgubila svoju nadzornu ulogu i da su nam potrebni hitni parlamentarni izbori, pokazuje i podatak da se već mjesec i po čeka na kontrolno saslušanje rukovodstva energetskih kompanija, koje je zatražio poslanik SDP Adnan Striković. Na saslušanju bi čuli i razloge zbog kojih je u tim kompanija zaposleno 1417 radnika-partijskih aktivista, ali bi to pored poslanika trebalo da interesuje i Specijalno državno tužilaštvo, kojem ćemo se ubrzo obratiti sa kontretnim dokazimo o nezakonitim i štetnim poslovima- zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:42