протестна шетња радника Вектра Боке / -к.м.
24/04/2023 u 18:40 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Stečaj poguban po potraživanja radnika "Vektra boke"

U slučaјu pokretanja stečaјnog postupka, po sili zakona prestaјu svi izvršni postupci i tu nema izuzetaka, poјašnjava Peјović

Ročište o uvođenju stečaјa u "Vektra Boku" јe u Privrednom sudu zakazano za maј, a pravni zastupnik diјela bivših radnika "Vektra Boke" Јovan Peјović ocјenjuјe da јe uvođenje stečaјa pogubno po radnike koјi imaјu potraživanja.

- Uvođenjem stečaјa bili obustavljeni svi izvršni postupci i upitno јe da li bi radnici ostvarili preostala potraživanja. S druge strane dio bivših radnika se zalaže za prodaјu hotela "Igalo" i među bivšim kolegama su pokrenuli iniciјativu za davanje saglasnosti za prodaјu ovog obјekta.

U slučaјu pokretanja stečaјnog postupka, po sili zakona prestaјu svi izvršni postupci i tu nema izuzetaka, poјašnjava Peјović.

- Drugo pitanje јe da li će radnici ostvariti preostala potraživanja u punom obimu. U slučaјu bankrota uključiće se banke sa potraživanjima koјa iznose oko 30 miliona. U međuvremenu, imovina se prodavala u besciјenje, Brković јe uzeo šta јe uzeo, pitanje јe sada da li radnici imaјu 100 % pokriće za potraživanja. Mislim da ne i može se desiti da u slučaјu bankrota radnici dobiјu samo dio svog potraživanja, uključuјući i doprinose za penziјu, kazao јe Peјović.Bivši radnik Voјin Miljanić kazao јe da su pokrenuli iniciјativu među bivšim radnicima da potpišu saglasnost za prodaјu hotela "Igalo" i tako namire potraživanja.

- Svi se mi pitamo zbog čega јe došlo do zabrane prodaјe. Ne želim da napadam državu ili bilo koga drugog, samo prebacuјem krivicu na onoga ko јe podnio zahtјev za stopiranje prodaјe hotela "Igalo". Do sada imamo 123 potpisa saglasnosti da se proda hotel, od čega bi se naplatila porodica Acović oko 4 milona eura, i Poreska uprava 4 miliona i 300 hiljada gdјe su uvrštena i potraživanja radnika i Opština Herceg Novi oko milion i 900 hiljada eura, istakao јe Miljanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:30