Фото: Илустрација / - Фото: Илустрација
19/09/2021 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стигло осам притужби: Грађани се ове седмице жалили на невраћање кусура и неиздавање фискалних рачуна

Пројекат Буди одговоран омогућава грађанима да једноставно и брзо укажу на неправилности, попут неиздавања фискалних рачуна, рада на црно или кршења потрошачких права и помогну надлежним институцијама да се што успјешније изборе са сивом економијом.

У оквиру кампање Буди одговоран ове седмице је евидентирано осам притужби, на основу којих није изречена ниједна новчана казна.

Евидентирана је притужба да маркет Жањице на Луштици не издаје фискални рачун, али наплаћује провизију од 50 центи за плаћање платним картицама.

Грађани су се жалили и да бутици ЊуЈоркер и Бершка у Делта Ситију не враћају кусур у ситнима апоенима. Они тврде и да сви запослени нијесу вакцинисани, као и да се не поштују прописане епидемиолошке мјере везано за растојање.

Евидентиране су и притужбе да подгорички кафић Тао не издаје фискалне рачуне, а да оптика Џанкић из Подгорице то не ради у случају попуста за плаћање готовином.

Грађани су се жалили и на нелегалну производњу торти и колача у Пљевљима, рад „на црно“ у пљеваљској Kожари и коришћење службених возила у приватне сврхе.

Kампању Буди одговоран су крајем децембра 2013. године покренули Министарство финансија и Kанцеларија Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Црној Гори, са циљем да допринесе јачању свијести јавности и већем укључивању грађана у борби против сиве економије.

Пројекат омогућава грађанима да једноставно и брзо укажу на неправилности, попут неиздавања фискалних рачуна, рада на црно или кршења потрошачких права и помогну надлежним институцијама да се што успјешније изборе са сивом економијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:28