Александар Стијовић / - PC
11/12/2021 u 16:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стијовић: Наставићемо да снажније подржавамо пољопривреднике и да се снажно боримо за ријеке и шуме

Министар је, поводом годину дана рада његовог ресора, истакао да раде на отварању нових фабрика

Протеклих годину наш тим је радио на јачању сектора кроз спровођење активности на  међународном и националном нивоу, поручио је у видеу министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић.

 - Покренули смо израду стратешких докумената, и остварили напредак у преговорима са ЕУ у поглављима 11,12 и 13 и добили позитивно мишљење о напредку у извјештају Европске комисије. Реализовали смо мјере агробуџета, непосредно сагледали проблеме наших пољопривредника и на њих адекватно одговорили, а све имплементиране мјере су увећане у просјеку за десет процената. Помогли смо да се прода све што је произвдено,  чак и заостале количине из прошле године и по први пут немамо тржишних вишкова. У свим општинама смо унаприједили руралну инфраструктуру, кроз реализацију више стотина пројеката, изградњу  преко 70 километара путева и преко сто водовода као и других објеката инфраструктуре. Извршили смо корекцију пореске стопе на јаја са 21 на седам одсто - нагласио је он.

Министар је истакао да раде на отварању нових фабрика, као и да се снажно боре за ријеке и шуме.

- Наставићемо да што снажније подржавамо, пољопривреднике и заједнички да унапређујемо сектор пољопривреде у Црној Гори.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:13