/ - фото: МПШВ
27/08/2021 u 14:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стиjовић обишао кинеску компаниjу ИЕТЦ у Бандићима

Стиjовић jе подржао напоре компаниjе, наглашаваjући да jе потребно користити природне потенциjале и да треба размишљати изван устаљених оквира

Министар пољопривреде, шумаства и водопривреде Александар Стиjовић посjетио jе пољопривредно газдинство кинеског инвеститора Зенкианг Лиjа у Бандићима код Даниловграда.

ИЕТЦ Органиц Вегетабле Девелопмент jе компаниjа кроз коjу jе кинески бизнисмен директно уложио сопствена средства у Црну Гору и сада се развила у двиjе компаниjе, ИЕТЦ органска производња поврћа и ИЕТЦ Развоj, коjе се баве екопољопривредом, узгоjем органског поврћа, прерадом хране, међународном трговином уз туристичку понуду на свом имању, наводи се у саопштењу.

image
- фото: МПШВ

Компаниjа ИЕТЦ инвестирала jе у органску повртну базу од 15 хектара у Ливадама Бандиц́и у Даниловграду. У складу са еколошким окружењем и климатским условима Црне Горе, узгаjаjу више од педесет органских сорти поврц́а из Азиjе коjе успjешно пласираjу на тржиште Црне Горе.

Кинеска компаниjа понаша се друштвено одговорно, па jе поред ангажовања домаће радне снаге, улагања у реконструкциjу путева и уличних светиљки у овоj области организовала и чишћење риjеке у дужини од 24 км.

Са сjедиштем у Црноj Гори, ослањаjући се на Балкан, и суочен са европским тржиштем, ИЕТЦ планира да развиjе еколошку пољопривреду, гаjи органско поврц́е, развиjе међународну трговинску и техничку сарадњу, те изгради еколошке ресторане и прошири тржиште на Jугозападни Балкан.

Стиjовић jе подржао напоре компаниjе, наглашаваjући да jе потребно користити природне потенциjале и да треба размишљати изван устаљених оквира, те да jе ова фирма показатељ да се производња егзотичних сорти и култура показала као врло профитабилан посао и охрабрио даље активности компаниjе на пољу развоjа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 00:13