/ Фото: Влада ЦГ
08/11/2021 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Стијовић у Тузима: У марту очекујемо први Монтенегро чипс

Како је најављено, у јануару се покреће опремање првог погона фабрике чипса у хали која је већ завршена

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Стијовић разговарао је данас у Тузима са више од 60 произвођача кромпира из централне области Црне Горе.

Како је најављено, у јануару се покреће опремање првог погона фабрике чипса у хали која је већ завршена, док се у марту очекује почетак производње, након чега слиједи наставак реализације инвестиције и осталих погона основане компаније Монтенегро чипс.

Бедри Касуми, власник фабрике Випа увјерен је да се у Црној Гори, сходно квалитету кромпира и погодним условима за производњу, може доћи до производа високог квалитета.

Он је истакао да је са првим погоном, који је почетак, компанија спремна да дочека наредну сезону, након чега се планира повећање и производња домаћег чипска од кромпира поризведеног у Црној Гори.

- Министарство остаје посвећено да свим инвеститорима домаћим и страним, створимо услове и амбијент за сигурна улагања. Повољан пословни амбијент који креирамо за инвеститоре позитивно ће утицати и на наше пољопривреднике који неће имати проблема са палсманом својих производа- поручено је из Стијовићевог ресора. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 20:29