/ - FOTO: UNSPLASH - NIKOLA JOHNNY MIRKOVIC STRUJA, DALEKOVOD
03/05/2024 u 15:04 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Struju nelegalno koristi 86 hiljada korisnika

Na distributivnoј mreži ima preko 86 hiljada nelegalnih korisnika, kazao јe vršilac dužnosti izvršnog direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Vladimir Ivanović.

- Kontinuiranim radom i kontrolama, CEDIS je uspio da najveći dio tih korisnika evidentira i omogući EPCG naplatu utrošene energije (izdavanjem računa), a samim tim i smanji gubitke na mreži. Od tih 86 hiljada nelegalnih korisnika, trenutno na mreži imamo njih oko 6.600 samovoljno priključenih korisnika koji nijesu ispunili uslove za izdavanje računa a samim tim i naplatu od strane EPCG a energija koju oni na taj način koriste je gubitak CEDIS-a. Nelegalni potrošači su najviše zastupljeni na području Podgorice, Bara, Ulcinja i Žabljaka ali je njihov broj je zanemarljiv u odnosu na ukupan broj potrošača, pa samim tim osim periodičnih problema sa operećenjem i naponskim prilikama nemamo značajnih reklamacija - rekao јe Ivanović za "Dan".

Istakao јe da јe ukupno 445 hiljada potrošača na distributivnoј mreži, te da 86 hiljada nelegalnih, čini oko 18 procenata od ukupnog broјa.

CEDIS: Nema planskih isključenja struje za praznike

- Isto oko 18 odsto je njihova potrošnja energije u odnosu na ukupno potrošenu energiju na distributivnoj mreži - precizirao јe Ivanović.

Opširniji tekst sa Vladimirom Ivanovićem o poslovanju CEDIS-a pročitajte u sjutrašnjem izdanju dnevnog lista "Dan".

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. jun 2024 08:26