Biljana Knezevic, savjetnik direktora aerodroma cg, aerodromi cg, tuzba protiv imenovanja Petra Radulovica u ACG / BILJANA KNEZEVIC, SAVJETNIK DIREKTORA AERODROMA CG, AERODROMI CG, TUZBA PROTIV IMENOVANJA PETRA RADULOVICA U ACG-IVAN PETROVIC-IPE
02/03/2022 u 17:46 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Судски спор око избора замјеника директора Аеродрома: Испитаће документацију Петра Радуловића

Суд ће за наредно рочиште тражити изјашњење Завода за запошљавање да ли је Радуловић био запослен у периоду од 1. марта 2014. до 1. јануара 2018. године или се у том периоду водио као незапослен или волонтер

Пред Основним судом у Подгорици настављено је суђење у спору у ком Биљана Кнежевић, смијењена савјетница директора Аеродрома Црне Горе, оспорава избор замjеника извршног директора овог предузећа Петра Радуловића.

Суд ће за наредно рочиште тражити изјашњење Завода за запошљавање да ли је Радуловић био запослен у периоду од 1. марта 2014. до 1. јануара 2018. године или се у том периоду водио као незапослен или волонтер.

Наиме, Кнежевић је истакла да је у посједу информације да је Радуловић у периоду, у ком се тврди да је био запослен у компанији "Wir-metaloprerada d.o.o.", у ствари био на евиденцији Завода као незапослен или као волонтер.

На јучерашњем рочишту адвокатица Аеродрома Ивана Јончић доставила је документацију на основу које је Радуловић изабран, на шта је Кнежевић констатовала да је непотпуна и да недостају овјерена копија личне карте, као и диплома Економског факултета. Адвокатица туженог истакла је и да Кнежевић није хтјела да прими одлуку о именовању Радуловића која јој је поштом послата на кућну адресу, док је била на боловању, те да је тек по повратку на писарници преузела "документацију", што је Кнежевић демантовала наводећи да је у том тренутку била на годишњем одмору, а не на боловању и да није могла да прими одлуку јер није била у Подгорици.

УПЦ потврдила да нису уплаћивани порези и доприноси

Кнежевић оспорава избор Радуловића тврдећи да он није испунио услове које је конкурс прописивао. Петар Радуловић је син посланика Покрета за промјене Бранка Радуловића. Кнежевић је прије скоро мјесец обавијестила јавност да је од Управе прихода и царина добила документ којим се потврђује да Радуловић у компанији "Wir-metaloprerada d.o.o." није био пријављен на обавезно социјално осигурање, те да ова компанија није подносила ИОППД образац као да за њега нису уплаћивани порези и доприноси по основу запослења. Она је овај допис прослиједила као допуну кривичне пријаве против одговорних лица.

На претходном рочишту Кнежевић је истакла да је Радуловић као доказ за тражено радно искуство по огласу доставио потвду приватне компаниjе "Wir-metaloprerada d.o.o." у коjоj стоjи да jе био руководилац сектора за процес прераде метала. Она је навела да ови наводи нису потврђени у радноj књижици Радуловића, те да Радуловићев остали радни ангажман, а коjи не одговара условима огласа, jесте потврђен.

Кнежевић је у јулу прошле године поднијела тужбу Основном суду због избора Петра Радуловића јер, према њеним наводима, он није испунио услове конкурса. Она је такође била један од кандидата на поменутом конкурсу.

Кнежевић је у више наврата истицала да је Радуловић био руководилац сектора за процес прераде метала, у "Wir-metaloprerada d.o.o." како се наводи у потврди наведене компаниjе, на основу коjе jе примљен у Аеродромима у стални радни однос, али да Радуловић ниjе приложио доказ да је у тој компанији био на стручном оспособљавању, нити да jе волонтирао у истоj, као што ниjе приложио ни доказ да jе био у радном односу. Она је истакла да је било неопходно приложити наjмање уговор о раду, из коjег би се могло утврдити обављање послова на радном мjесту са огласом траженим квалификациjама. Из Аеродрома су у више наврата тврдили да је Радуловић запослен по закону. Наредно рочиште заказано је за 25. март у 10.30 часова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:04