/ foto: Žana Bojanić
05/12/2023 u 09:55 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

„Sveti Stefan hoteli“ u velikim problemima: Statis nije platio dvije fakture

Ukoliko u što kraćem roku ne budu izmirene zakupnine, iniciraćemo vanrednu skupštinu akcionara na kojoj će se odlučiti o raskidu ugovora o zakupu

Odbor direktora kompanije „Sveti Stefan hoteli“ upozorio je da kompanija Adriјatik propertiz biznismena Petrosa Statisa nije izmirila zakupninu za grad-hotel „Sveti Stefan“ i vilu „Miločer“, zbog čega je likvidnost te firme u većinskom vlasništvu države ugrožena.

– Ukoliko, u što kraćem roku ne budu izmirene zakupnine, iniciraćemo vanrednu skupštinu akcionara na kojoj će se odlučiti o raskidu ugovora o zakupu – poručili su u saopštenju izvršni direktor Nikola Plamenac i predsjednica odbora direktora Milica Kažanegra.

– Zbog ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi društvo „Sveti Stefan hoteli“ održana je hitna sjednica odbora direktora, na kojoj su usvojeni određeni zaključci i konstatovana neophodnost da oni budu predočeni najvažnijim institucijama u Crnoj Gori, kao i javnosti. Društvo „Sveti Stefan hoteli“ sve svoje poslovne prihode ostvaruje od izdavanja cjelokupne imovine društvu Adriјatik propertiz. Zakupac nije platio fakture za treći i četvrti kvartal 2023. godine – navedeno јe u saopštenju.

Istakli su da zakupac nije izvršio uplatu zakupa u cijelosti prema dostavljenim fakturama za sva četiri kvartala u 2022. godini, te se radi naplate razlike vodi postupak pred Privrednim sudom Crne Gore.

– Neplaćanjem faktura društvo ne ostvaruje nikakav novčani priliv i postojeće obaveze ispunjava isključivo iz rezervi likvidnosti akumuliranih u prethodnom periodu – istakli su iz ove kompanije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 11:08