TE Pljevlja ponovo na mreži / - FOTO: EPCG
06/06/2023 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

TE Pljevlja ponovo na mreži

Po završetku projekta ekološke rekonstrukcije 2024/2025 godine, TE Pljevlja biće jedan od najmodernijih objekata ove vste, sa svim ekološkim standardima po direktivama EU

Nakon uspješno završenog redovnog godišnjeg remonta, Termoelektrana Pljevlja od danas je ponovo priključena na mrežu.

- Redovni godišnji remont počeo je 17. aprila i podrazumijevao je tipski remont mašinske sale, kotlovskog postrojenja, sistema za pripremu ugljene prašine i pomoćnih postrojenja, a ove godine povećan je bio obim radova na srednjenaponskoj opremi, posebno sistema za upravljanje i monitoring elektrane - saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Podsjećaju da je u toku i izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja.

image

TE Pljevlja ponovo na mreži

- FOTO: EPCG

- Završeno je 71 odsto građevisnkih radova, a očekuje se da grubi građevinski radovi budu završeni do sredine avgusta. Najznačajnije postrojenje koje se gradi u okviru projekta je postojenje za odsumporavanje koje će značajano unaprijediti stanje životne sredine u Pljevljima, kao i postrojenje za denitrifikaciju. Radi se i postrojenje za preradu otpadnih voda, prigušivači buke, a dio projekta je i izgradnja stalne kotlarnice, koja će biti rezervni izvor za daljinsko grijanje grada, kao i toplifikacija Pljevalja - navodi EPCG.

Po završetku projekta ekološke rekonstrukcije 2024/2025 godine, TE Pljevlja biće jedan od najmodernijih objekata ove vste, sa svim ekološkim standardima po direktivama EU.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. septembar 2023 02:05