Котор, Црна Гора / - Дан
31/10/2021 u 10:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ТО Котор: Туриста мање од очекиваног

Директор ТО Котор, Jован Ристић, рекао jе да jе такав исход био потпуно логичан, с обзиром на епидемиолошку ситуациjу и одлуке одређених земаља из коjих су имали наjављене доласке

Броj туриста у Котору jе у протеклом мjесецу био нешто мањи него што су се надали челници которске Туристичке организациjе (ТО), али jе охрабруjуће што jе било више излетника.

Директор ТО Котор, Jован Ристић, рекао jе да jе такав исход био потпуно логичан, с обзиром на епидемиолошку ситуациjу и одлуке одређених земаља из коjих су имали наjављене доласке.

– Међутим, оно што jе било охрабруjуће, и на мало већем нивоу од очекиваног, jесте броj излетника, коjи jе у благом повећанjу. Тако да можемо рећи и да jе октобар у неком задовољаваjућем омjеру – казао jе Ристић за агенциjу Медиабиро.

Он jе саопштио да jе, у односу на прошлу годину, броj туриста немjерљиво већи, али да jе таj броj и даље далеко од 2019. године, као и броj долазака крузера.

Када jе структура гостиjу у питанjу Ристић jе рекао да су у октобру доминирали турсти из Украjине, Пољске, западноевропских држава као и посjетиоци из окруженjа.

Када су у питанjу гости из Западне Европе, Ристић jе навео да jе према статистици таj броj био нешто манjи него претходних година.

– Иако су годинама у Котору jедна трећина гостиjу управо из Русиjе, ове године су нjих практично замиjенили гости из Србиjе, док су на другом мjесту били туристи из Украjине, Босне и Херцеговине, Њемачке, Француске – прецизирао jе Ристић.

Он jе казао да очекуjу да ће уз бољу епидемолошлку ситуациjу и боље мjере бити могуће организовати новогодишнjе манифестациjе, а и сам дочек Нове године, за коjи већ имаjу договорен програм.

– ТО Котор и град Котор се активно припремаjу за традиционалну манифестациjу Од Божића до Божића, коjа обjединjуjе низ различитих активности и свечаности и нешто jе на што су и наши гости, а и домаће становништво навикли у претходним годинама. Ту jе и Дjечиjа Нова година и сам дочек Нове године – рекао jе Ристић.

Ристић jе додао да вjеруjе ће имунизациjа постати све интезивниjа, како би се сви што приjе вратили нормалном животном току.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:55