/ FOTO - VLADA CRNE GORE
26/03/2023 u 13:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tu Montenegro iznajmio hangar MA u stečaju

Iznajmljivanje hangara i kancelarija olakšaće Tu Montenegru održavanje aviona

 Tu Montenegro iznajmio je hangar Montenegro Airlinesa (MA) u stečaju, potvrđeno je Televiziji Crne Gore. Zakup počinje 1. aprila i trajaće godinu, a osim Tu Montenegra, hangar će određeni broj dana u mjesecu iznajmljivati i JAT tehnika.

Dogovor o iznajmljivanju hangara i kancelarija na podgoričkom aerodromu postignut je sa stečajnim upravnikom MA Milanom Radulovićem, nešto više od dvije godine od osnivanja nove državne avio-kompanije, prenosi portal RTCG.

Iznajmljivanje hangara i kancelarija olakšaće Tu Montenegru održavanje aviona.

Oni su do sada koristili kontejnere koje su ranije postavili na aerodromu u Golubovcima.

Menadžment državnog avio-prevoznika ranije je u više navrata pokušavao da se dogovori o iznajmljivanju hangara sa bivšim stečajnim upravnikom MA Sašom Zejakom.

On je, neposredno po osnivanju Tu Montenegra, odbio njihovu ponudu da im za deset hiljada eura mjesečno iznajmi hangar i alat za održavanje aviona. Umjesto toga, Zejak je tražio da potpišu ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, kroz koji bi stečajna uprava nudila Tu Montenegru usluge održavanja vazduhoplova, keteringa i drugih djelatnosti koje državna kompanija ne obavlja.

Bivši radnici MA tada su tvrdili da je cijena koju Tu Montenegro nudi za zakup hangara višestruko manja od vrijednosti zakupa, te da taj zakup ulazi u stečajnu masu iz koje oni treba da naplate svoja potraživanja.

U nedostatku prostora za održavanje aviona Tu Montenegro je tokom 2021. iznajmljivao hangar Vektre aviation, koji je plaćao hiljadu eura po danu.

Stečaj u MA uveden je u aprilu 2021. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:31