/ Ту Монтенегро
30/05/2021 u 13:07 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ту Монтенегро о логу: Чврсто стоји на земљи, а још је бољи у ваздуху

Никога не оставља равнодушним, поручују из ове компаније

Компанија Ту Монтенегро огласила се након бројних негодовања у јавности око одабира лога ове авио-компаније, истичући да ауторско дјело дизајнера Максима Арбузова у потпуности одговара циљевима конкурса, јер је сачувало жилавост изворног знака и додало му савремен лик и медијске квалитете, који ће бити трајна подршка бренду.

Kако су истакли, јавни конкурс је расписом поставио јасне циљеве, правила и услове.

- Овај конкурс је један од ријетких који је поред инспиративне теме учесницима обезбиједио и мотивишући наградни фонд, упоредив са најбољим еснафским праксама у региону, а који подразумијева откуп лога са приручником и лиценце за несметану употребу. Kомпанија То Монтенегро је овим конкурсом понудила стручној јавности смјернице за унапређење конкурсних стандарда у креативним индустријама - наводе у саопштењу.

Из Ту Монтенегра истичу да је конкурс такође поставио и врло специфичне и ограничавајуће инструкције, како би насљеђе било сачувано, доминантно плавим колоритом, али првенствено формом.

- Редизајнирани знак мора задржати довољно елемената визуелног кода изворног знака МА како би задржао генеративну везу са њим (глава орла у профилу, са погледом у смјеру лета, представљена илузијом једног потеза) и слично - напомињу у саопштењу.

Додатно наводе да резултат тако припремљеног и спроведеног конкурса је лого (дизајн систем) као снажна основа за изградњу бренда Ер Монтенегро у годинама које предстоје.

- Ауторство је потпуно, па и над намјенски обликованим словним исписом, који као такав не оставља никакве дилеме у правном промету - поручују у саопштењу.

Из ове компаније наглашавају да посебан квалитет изабраног рјешења је симболички запис специфичности црногорског неба и поднебља.

- То је упрошћена слика у којој се огледа богати птичји фонд, раскошни рељеф и питорескно небо, које сви тако волимо. Поред култног орла као својеврсног националног симбола Црне Горе, прекидом линије смо добили и птицу која прелијеће планине, море, језера и ријеке, било ноћу, дању или у освит зоре. Лого је чулна поезија која само чека на адекватан медијски наступ - додају у саопштењу.

Додатно напомињу да је медијски наступ по овом питању већ почео и да никога не оставља равнодушним.

- Лого ће са авиона дочекивати и испраћати путнике. Лого једнако функционише и са близине и са даљине. Лого је својим графичким мутацијама обезбиједио продорност како у врхунским тако и у технологијама сиромашније репродуктивне моћи. Лого се може штампати, пројектовати, шити, гравирати, изливати, анимирати и озвучити - наглашавају у саопштењу.

Жири је због свега наведеног, додају из Ту Монтенегра, уз пуну сагласност чланова, изабрао овај лого као чврсти ослонац брендингу националне авио-компаније.

- Морамо истаћи и да смо се као жири радовали сваком сусрету и аргументованом спајању наших мишљења, стилова и афинитета - закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 19:53