/ - FOTO: CAR GIRL, UNSPLASH - EURO
10/04/2024 u 13:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tržišna inspekcija: Kažnjeno 19 subjekata u iznosu od 16.650,00 eura

Tržišna inspekcija je od 01.-05.04.2024. vršila pojačane nadzore na teritoriji Podgorice, Zete, Tuzi i Danilograda i kaznila 19 subjekata nadzora u iznosu od 16.650,00 eura.

- Tržišna inspekcija nastavlja pojačane kontrole objekata koji posluju nelegalno - bez prijave trgovine i zanatstva, kažnjeno 19 subjekata nadzora u iznosu od 16.650,00 eura. Nadzori su bili fokusirani na subjekte koji posluju van gradskih zona, odnosno u industrijskim zonama i ruralnim područjima, gdje je u prethodnom periodu primjećen znatan broj subjekata koji posluju u takozvanoj sivoj zoni - navode u saopštenju.

Tržišna inspekcija: Za10 dana izdato 498 prekršajnih naloga

Dodaju da kao rezultat pojačanog nadzora, utvrđeno je da 19 poslovnih objekata nije imalo prijavu trgovine i zanatstva, zbog čega su inspektori naložili da se otklone utvrđene nepravilnosti i izdali prekršajne naloge u iznosu od 16.650,00 eura.

Tri subjekta nadzora nisu vodila evidenciju o nabavci i prodaji robe, u skladu sa zakonom, zbog čega su izdati prekršajni nalozi u iznosu od  3.600,00 eura.

- Podsjećamo javnost da je u navedenim opštinama, u prethodnih mjesec dana, od kada je postavljen novi rukovodilac tržišne inspekcije, utvrđeno da je čak 44 subjekata nadzora vršilo prodaju robe ili pružalo usluge bez prijave trgovine, odnosno prijave zanatstva, dok njih dodatnih 10 nije vodilo evideniciju o nabavci i prodaji robe, iz kog razloga su prema istim preduzete mjere u cilju otklanjanja navedenih nepravilnosti - navode u saopštenju.

Tržišna inspekcija će nastaviti sa aktivnostima na suzbijanju nelegalnog poslovanja na cijeloj teritoriji Crne Gore, kako bi svi privredni subjekti poslovali u skladu sa važećim propisima i pod jednakim uslovima.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:43