Uprava za inspekcijske poslove / - FOTO: SAVEZ SINDIKATA
09/04/2024 u 15:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Turistička inspekcija od početka godine obavila 2,24 hiljade nadzora

Turistički inspektori od početka godine su obavili 2,24 hiljade inspekcijskih nadzora, 9,7 odsto više u odnosu na uporedni period prošle godine.

Iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP) je saopšteno da Odsjek za turističku inspekciju bilježi zavidne rezultate od početka godine.

- Kontrolama je utvrđeno 648 nepravilnosti, pri čemu je izdat 521 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 174,36 hiljada EUR. Takođe, u ovom periodu donijeto je pet rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti kao i dva rješenja o pečaćenju objekata - navodi se u saopštenju.

Iz UIP-a su kazali da su period za nama obilježile nepravilnosti koje se tiču obavljanja djelatnosti bez odobrenja za rad, kršenja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, kao i neizdavanja fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima.

- Turistička inspekcija će u susret sezoni u narednom periodu sprovoditi pojačane aktivnosti kontrole turističke ponude u svim opštinama, te na taj način pokušati i da preventivnim djelovanjem, tamo gdje je to moguće, ukaže na nepravilnosti kako bi svi privrednici što spremnije dočekali nastupajuću ljetnju sezonu - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:33