Туркиш Ерлајнс / - фото: Твитер
27/06/2021 u 10:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Туркиш ерлајнс премашио броjку од хиљаду летова на дан

У петак jе Туркиш ерлајнс реализовао 1,07 хиљада летова широм свиjета, што jе 23,4 одсто више од 15-омjесечног дневног рекорда коjег jе та компаниjа остварила од 4. jуна

Туркиш ерлајнс премашио jе просjек од хиљаду авионских летова дневно, што jе рекордни ниво пословања од почетка пандемиjе коронавируса и показатељ успjешног пословања компаниjе у периоду нормализациjе стања.

У петак jе Туркиш ерлајнс реализовао 1,07 хиљада летова широм свиjета, што jе 23,4 одсто више од 15-омjесечног дневног рекорда коjег jе та компаниjа остварила од 4. jуна, jавља агенциjа Анадолиjа, преноси Мина бизнис.

– Предузели смо све потребне мjере, фокусирани на будућност, а сада напредуjемо с бољим резултатима на сваком кораку – навео jе у саопштењу извршни директор Туркиш ерлајнс Илкер Аyци.

Он jе наjавио да ће компаниjа наставити да повећава броjке дневних летова и путника, преноси Бизнисинфо.

Из Туркиш ерлајнс су навели да jе путничка потражња почела да расте захваљуjући дистрибуциjи вакцина, ублажавању ограничења путовања и почетку љетне сезоне.

Посебно jе повећана потражња летова ка Турскоj.

– Туркиш ерлајнс jе 25. jуна летио за Турску с фактором попуњености од 75,3 одсто, док jе попуњеност на летовима из Турске износила 68,2 одсто – наводи се у саопштењу.

Компаниjа Туркиш ерлајнс основана jе 1933. године и има флоту од 367 путничких и теретних авиона коjи лете на 323 свjетске дестинациjе, укључуjући 273 међународне и 50 домаћих.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 09:22