/ ФОТО: привредна комора
23/02/2022 u 14:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Турски инвеститори виде свијетлу, европску перспективу ЦГ

Црна Гора и Турска баштине традиционално пријатељске везе које су одлична основа за унапређење економске сарадње

Црна Гора и Турска баштине традиционално пријатељске везе које су одлична основа за унапређење економске сарадње. Ово је оцијењено током састанка предсједнице Привредне коморе Нине Дракић са амбасадорком Турске Сонгул Озан

- Овдје се осјећамо као код куће, што је велика предност. Наши инвеститори виде свијетлу перспективу Црне Горе као будуће чланице Европске уније и заинтересовани су за улагање у њену економију. Желимо да повећамо трговинску размјену и морамо радити заједно како би се тај циљ остварио - рекла је амбасадорка Озан.

Она истиче да Амбасада усмјерава турске бизнисмене ка Црној Гори и подсјећа да постоји њихово значајно интересовање за наше аеродроме, инвестиције у туризам, грађевински сектор и здравство.

Такође је апострофирала да у Турској постоје бројни стартапови који могу бити добар узор и могући партнери црногорским.

Предсједница Дракић је нагласила да су Црној Гори потребне инвестиције, прије свега, у производне секторе како би се допринијело диверсификацији наше економије и смањењу рањивости на кризе. Како Црној Гори предстоји процес дигиталне трансформације економије и друштва, искуства Турске у том подручју су итекако добродошла. 

Она је истакла веома квалитетну сарадњу са Амбасадом и Унијом привредних комора Турске ТОББ, те другим асоцијацијама, која резултира значајним учешћем наших привредника на турским сајмовима.

Саговорнице су се сагласиле да постоји простор за организовање великог форума привредника двије државе, када то околности дозволе, а који ће допринијети презентацији економских и инвестиционих потенцијала те могућности за остваривање пословне сарадње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:21