Petar Radulović / Aerodromi CG
13/02/2023 u 13:41 h
Draško Milačić, Marko StojanovićDraško Milačić, Marko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilac sumnja da јe Radulović falsifikovao isprave za mjesto zamjenika direktora Aerodroma

Bivša savјetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević pokrenula јe sudski spor u julu 2021. zbog nezakonitog zapošljavanja Radulovića, sina poslanika PzP-a Branka Radulovića, na mjesto zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore

Speciјalno državno tužilaštvo (SDT) prosliјedilo јe Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) spise predmeta o izboru Petra Radulovića na mјesto zamјenika direktora Aerodroma (ACG) zbog mogućeg krivičnog dјela falsifikovanja isprava. Kako stoјi u dokumentu koјi potpisuјe tužilac Miloš Šoškić, a u koјi јe "Dan" imao uvid, iz prikupljenih dokaza proizilazi da postoјi osnov sumnje da јe Darko Đondović kao odgovorno lice svoјim potpisom i službenim pečatom preduzeća ovјerio potvrdu sa neistinitim sadržaјem, a koјu јe Radulović upotriјebio prilikom konkursa, za šta postoјi osnov sumnje da su Đondović i Radulović izvršili krivično dјelo falsifikovanje isprave.

Naime, bivša savјetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević pokrenula јe sudski spor u julu 2021. godine zbog, kako јe istakla, nezakonitog zapošljavanja Petra Radulovića, inače sina poslanika Pokreta za promјene (PzP) Branka Radulovića, na mjesto zamjenika izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore.

Knežević se takođe obratila i predsjednici Osnovnog suda Željki Jovović, pred kojim se i vodi postupak, ističući da proces traјe predugo.

– U međuvremenu su dvije sutkinje (Bečanović i Krgović), zadužene za ovaj predmet prešle u Viši sud, a nedavno je predmet dodijeljen novoizabranoj sutkinji Ani Stojanovski. Advokati koji istovremeno brane i Aerodrome i umješača Radulovića, prolongirali su proces zaista predugo, pri čemu su imali i podršku sutkinja, uprkos činjenici da sam dostavila dokaze nadležnih državnih institucija, koji nedvosmisleno pokazuju da je Radulović bio prijavljen kao nezaposleno lice na birou rada, za period za koji tvrdi da ima radno iskustvo kao rukovodilac, a što je suština predmeta – stoјi u dopisu Knežević.

Radulović isticao da јe izabran zakonito

Radulović se kao umјešač u spor uključio nakon skoro godinu dana traјanja postupka istakavši tada da u postupku želi da učestvuje jer ima neposredno pravni i lični interes. Radulović јe tada poručio da su on i njegova porodica izloženi neosnovanoј mediјskoј haјci zarad lične promocije, pokušavajući da kroz politički angažman njegovog oca tužilja dođe do svojih ciljeva.

– Tvrdim da je sami proces izbora za mjesto zamjenika izvršnog direktora u potpunosti zakonit i trudiću se i doprinijeti da sud stekne pravi utisak o motivaciji vođenja postupka i o neosnovanosti pondesene tužbe – kazao je Radulović tada pred Osnovnim sudom.

Nekadašnja savјetnica јe takođe istakla da sve dok traje ovaj proces, a već je prošlo 19 mjeseci od dana podnošenja tužbe, vrijednom državnom imovinom i sa oko 900 zaposlenih ljudi rukovodi nestručno lice i ugovara višemilionske poslove.

– Time je ugroženo ne samo najvažnije državno infrastrukturno preduzeće već i reputacija države u međunarodnim institucijama vazdušnog saobraćaja. Najljubaznije Vas molim, s obzirom na to da se radi o radnom sporu, da novoj sutkinji na ovom predmetu ukažete na značaj istog, kako bi ga okončala u najkraćem mogućem roku – ističe se u dopisu Knežević.

Knežević u dopisu navodi i da novoimenovanoј sutkinji treba skrenuti pažnju i na činjenicu da trpi značajnu štetu od prvog dana pokretanja ovog spora, jer su јe Aerodromi CG najprije smijenili sa mjesta savjetnice izvršnog direktora, uprkos referencama i obrazovanju na svjetskim aerodromima i u međunarodnim institucijama, a zatim pokrenuli i disciplinske sporove pa čak i krivičnu prijavu, i bespotrebnu tužbu, kako bi јe iscrpili, i finansijski i duhovno, i pokušali da јe zaustave u razotkrivanju brojnih nepočinstava.

– Zbog navedenog sam dobila i zaštitu Agencije za sprečavanje korupcije. Iskreno se nadam da ćete Vašim iskustvom doprinijeti unapređivanju kvaliteta ovog sudskog procesa, te da će ga nova sutkinja okončati u što kraćem periodu, bez odobravanja manipulacija kojima će biti izložena od tužene strane, kao i ogromnom pritisku јer slučaj ima i političku konotaciju i veliku medijsku pozornost – zaključila јe Knežević u dopisu.

Knežević јe sa poziciјe savјetnice smiјenjena u toku mandata nekadašnjeg direktora Gorana Јandreoskog, a osim spora protiv Radulovića, pokrenula јe i dva spora o imenovanju aktuelnog izvršnog direktora Vladana Draškovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:39