U Bijelu stigao plutajući dok za remont najvećih jahti na svijetu / - FOTO: MINISTARSTVO EKONOMSKOG RAZVOJA I TURIZMA
24/06/2022 u 12:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U Bijelu stigao plutajući dok za remont najvećih jahti na svijetu

Ovo je prvi put da u zaliv Boke nakon četiri decenije dolazi novi brodoremontni kapacitet ovog tipa. Posljednji plutajući dok nosivosti 3.5 hiljada tona stigao je daleke 1981.godine u tivatski Arsenal iz Trogira, navodi se u saopštenju

Brodogradilište Bijela, nekada najveće na južnom Jadranu postaje ozbiljan centar za remont i održavanje superjahti. Na sidrište luke Zelenika jutros je iz Turske stigao plutajući dok dug 180 i širok 37 metara koji može podići brodove teške do 10 hiljada tona, što omogućava da primi i najveće jahte na svijetu, saopšteno je iz Ministartsva ekonomskog razvoja.

- Plan koncesionara, konzorcijuma Adriatic 42 koji čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i DryDocks World Dubai, je da Brodogradilište u narednim godinama bude potpuno redizajnirano u najsavremeniji objekat za remont i održavanje superjahti i postane sinonim za najviše standarde kvaliteta i usluga - navode iz Ministarstva.

Ovo je prvi put da u zaliv Boke nakon četiri decenije dolazi novi brodoremontni kapacitet ovog tipa. Posljednji plutajući dok nosivosti 3.5 hiljada tona stigao je daleke 1981.godine u tivatski Arsenal iz Trogira, dodaje se.

Za bolji imidž Crne Gore, poručuju iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:15