sa sastanka / - SA SASTANKA
21/06/2022 u 12:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У другој половини године процес аукције за радио фреквенције за 5Г

На састанку је разматрана и сарадња државе и телекомуникационих компанија у области туризма у виду порука добродошлице туристима током актуелне љетње сезоне

Министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић и начелница Дирекције за електронске комуникације, поштанску дјелатност и радио спектар МЕРТ-а Марина Марковић састали су се са представницима Савјета страних инвеститора у Црној Гори из области телекомуникација (Телеком, Оне, Мтел).

 - Главна тема разговора било је увођење 5Г мреже у Црној Гори, предстојећа аукција за радио фреквенције за 5Г и дефинисање минималног износа почетних цијена за фреквенције. Министар Ђуровић присутне је упознао са намјером државе да се у другој половини године спроведе процес аукције. У складу са претходним искуством, Влада је и овом приликом изразила спремност да приликом дефинисања минималног износа цијена за радио фреквенције узме у обзир и спремност оператора да инвестирају у даљи развој инфраструктуре - наводе из Министарства.

Како додају, телекомуникациони оператори изразили су очекивање да ће услови на аукцији и цијена одражавати реално стање на тржишту, позивајући се на праксу у сусједној Словенији и Хрватској.

- Представници Владе истакли су значај процеса дигитализације и неопходности развоја мрежа нове генерације. У партнерском односу са операторима, који су активно укључени у израду Стратегије о увођењу 5Г мобилних комуникационих мрежа, најављене су будуће активности у вези са израдом новог Закона о електронским комуникацијама - наводи се у саопштењу.

На састанку је разматрана и сарадња државе и телекомуникационих компанија у области туризма у виду порука добродошлице туристима током актуелне љетње сезоне као и могућности увођења дигиталног модела наплате боравишне таксе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:29