Željezara Nikšić / - ŽELJKO ŠAPURIć
17/05/2023 u 11:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U EPCG Željezara Nikšić počela proizvodnja potkonstrukcija za solarne panele

U EPCG Željezara Nikšić, na oko 14.000 kvadrata krova pogona Vučionice instalisana je solarna elektrana snage oko 1,7 megavata

Oko 150 tona potkonstrukcija za solarne panele u narednom periodu biće proizvedeno u EPCG Željezara Nikšić, kazao je za RTNK Blažo Muratović poslovođa radionice u nikšićkoj fabrici.

- Ti solarni paneli su gabarita devet sa četiri metra. Trenutno imamo da uradimo oko 270 polja i to je za sada naš prvi posao“, rekao je Muratović.

U EPCG Željezara Nikšić, na oko 14.000 kvadrata krova pogona Vučionice instalisana je solarna elektrana snage oko 1,7 megavata. Muratović kaže da očekuju instalaciju sledeće od 2 megavata, a da će u Željezari biti instalisano solarnih elektrana ukupne snage 10 megavata.

Na izradi potkonstrukcija angažovano je od 50-60 radnika, ali Muratović ističe da će u EPCG Željezara Nikšić biti pokrenuti i ostali pogoni.

- Sada imamo u planu mnogo toga i do nove godine nadamo se da će u Željezari biti zaposleno oko 500 radnika. Nadamo se u septembru da će početi sa radom pogon Čeličana i prateći pogon Kovačnica, naglasio je Muratović.

EPCG je krajem prošle godine od turske firme „Tosčelik“ kupila imovinu nikšićke Željezare za 20 miliona eura. Početkom ove državna elektroenergetska kompanija registrovala je novu firmu -EPCG Željezara Nikšić koju su zvanično otvorili krajem februara. U novoosnovanoj firmi uposlili su 229 bivši radnika Željezare.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:33