avion air montenegro to montenegro / - AIRMONTENEGRO
21/09/2021 u 20:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У компанији Ер Монтенегро задовољни резултатима: Од продаје карата четири милиона, превезли 70.000 путника

Више од 850 редовних летова, огроман број путника и дестинација није тешко пао запосленима након велике паузе због пандемије короне

У компанији Ту Моненегро задовољни су резултатима за три и по мјесеца од првог лета. Приход је четири милиона од продаје карата, а превезено је 70 хиљада путника, казао је ТВЦГ извршни директор Предраг Тодоровић.

Више од 850 редовних летова, огроман број путника и дестинација није тешко пао запосленима након велике паузе због пандемије короне.

 - Свакако је задовољство јер професија је таква која се воли. Паузе нам нијесу нешто што нам одговара и свакоко је задовољство. Велика већина наших колега у свијету је и данас без посла и још увијек су приземљени и надам се да ће се ствари што прије стабилизовати и да ћемо наставити да радимо као некад - казао је капетан Милан Дробњак, преноси Портал РТЦГ.

Због брзине оснивања компаније која је за кратко вријеме постала конкурентна заинтересовали су се многи у авио индустрији, па је Тодоровић гост на бројним догађајима широм Европе гдје говори о црногорском искуству. О свему томе ових дана припрема причу и магазин Форбс.

У компанији Ер Монтенегро, након три ипо мјесеца лета, подвлаче црту: задовољни су урађеним.

 - До сада смо приходовали односно продали карата у вриједности од преко четири милиона еура од оснивања што је изузетан резултат јер смо имали јако кратак период комерцијализациј - казао је извршни директор Предраг Тодоровић.

Добар почетак од 70.000 превезених путника са више свјетских дестинација од Београда, Франкфурта, Истанбула, до Јеревана и Тел Авива, зауставила је пандемија короне.

 - Ми с једне стране не можемо да летимо у Русију. С друге стране имамо велике лимите да летимо ка Западној Европи због корона ситуације. Наш задатак у наредном периоду је да ту ситуацију поправимо и доведемо је у своју корист како би имали отворена врата ка разним тржиштима - додао је Тодоровић.

Оснивачки капитал Ту Монтенегра је 30 милиона еура, подсјећа Тодоровић.

 - До сада им је Влада уплатила 26 милиона а ускоро очекују преостала четири. Губитак од 1,3 милиона, у националном авио превознику објашњавају улагањем и постављањем на ноге нове компаније како би што прије била самоодржива. У индустрији просјек је отприлике годину дана од дана када се креира компаније до дана док не почне да лети и генерише приходе. Ми смо тај рок скратили на 3 и по мјесеца што је невјероватан резултат на који сви можемо да будемо поносни - казао је Тодоровић.

Оснивањем компаније Ту Монтенегро, држава је уштедјела 30 милиона еура, истиче Тодоровић. У флоти сада имају два своја авиона Ембраер 195 са по 116 сједишта, а до скоро су користили изнајмљени авион Германy аирwаyс-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:27