Кампања Буди одговоран / - РТЦГ
07/11/2021 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

У оквиру кампање Буди одговоран евидентиране двиjе притужбе

Проjекат омогућава грађанима да jедноставно и брзо укажу на неправилности и помогну надлежним институциjама да се што успjешниjе изборе са сивом економиjом

У оквиру кампање Буди одговоран ове седмице су евидентиране двиjе притужбе, на основу коjих ниjе изречена ниjедна новчана казна.

Грађани су се жалили да радница у бутику Зара у Делта цитyjу одбиjа да обави наплату Shop&Go картице Црногорске комерциjалне банке (ЦКБ), иако купац ниjе желио да купуjе на рате.

- Наплаћуjе са другом картицом исте банке, значи да имаjу уговор са том банком. Да ли на то има право - питао jе подносилац притужбе.

Евидентирана jе и приjава да се у никшићком Piazza caffeu умjесто фискалног рачуна издаjе парагон блок.

Кампању Буди одговоран су краjем децембра 2013. године покренули Министарство финансиjа и Канцелариjа Програма Уjедињених нациjа за развоj (УНДП) у Црноj Гори, са циљем да допринесе jачању свиjести jавности и већем уклjучивању грађана у борби против сиве економиjе.

Проjекат омогућава грађанима да jедноставно и брзо укажу на неправилности, попут неиздавања фискалних рачуна, рада на црно или кршења потрошачких права и помогну надлежним институциjама да се што успjешниjе изборе са сивом економиjом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
06. avgust 2022 16:56