U okviru kampanje Budi odgovoran evidentirano 15 prijava / - arhiva
26/10/2022 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U okviru kampanje Budi odgovoran evidentirano 15 prijava

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava

U  okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 15 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava i prošle sedmice se odnosio na neizdavanje fiskalnih računa. Građani su se žalili da fiskalne računa ne izdaju Birtija u Danilovgradu, teretana Elit fit, brza hrana Pirun i Pub 084 u Podgorici, kao i kiosk Panorama u Mojkovcu. Sve prijave su u proceduri.

Evidentirane su i prijave da su cijene proizvoda u Našem martektu u Podgorici različite na rafovima i kasi, da igraonica video igara Meduza u Nikšiću nema dozvolu za rad, da je ribarska ponta i nakon sezone ograđena plutima, da kafana Korman u Pljevljima snima goste, kao i da se u kafiću Art u Beranama konzumiraju duvanski proizvodi.

Građani su se žalili da je pekara Panela u Podgorici organizovala nagradnu igru, ali nije izvukla dobitnike, da prodavnica auto-opreme Ljubo u glavnom gradu nije dozvolila reklamaciju neispravnog artikla, da zaposlena u Komunalnom u Beranama ispunjava uslove za penziju, ali da je poslodavac štiti i krši zakon, kao i da radnici Security guard Montenegro u Rožajama rade 240 sati mjesečno za 450 eura.

Evidentirana je i prijava o emisiji opasnih zagađujućih i kancerogenih materija.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:29