Jocović / - Универзитет
13/10/2022 u 09:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

U ponedjeljak okrugli sto o ekonomskom državljanstvu

Panelisti će biti ministri ekonomskog razvoja i turizma i finansija, Goran Đurović i Aleksandar Damjanović, kao i direktor Agencije za investicije Crne Gore, Mladen Grgić

Katedra za ekonomsku analizu i politiku na Ekonomskom fakultetu organizovaće u ponedjeljak okrugli sto na temu Ekonomsko državljanstvo kao privredni i ekonomski interes Crne Gore.

Pozdravni govor će na okruglom stolu koji počinje u 11 sati u sali Mediteran održati dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Mijat Jocović, dok će moderator biti rukovodilac Katedre za ekonomsku analizu i politiku, Nikola Milović.

Panelisti će biti ministri ekonomskog razvoja i turizma i finansija, Goran Đurović i Aleksandar Damjanović, kao i direktor Agencije za investicije Crne Gore, Mladen Grgić.

Program ekonomskog državljanstva, koji je sprovođen od januara 2019, biće završen 31. decembra ove godine.

- Učesnici okruglog stola pružiće osvrt na efikasnost sprovođenja programa, njegove efekte na javne finansije, na ukupnu privredu sa akcentom na razvojne projekte u oblasti turizma, ali i na put integracije Crne Gore u Evropsku uniju (EU), navodi se u saopštenju Ekonomskog fakulteta.

Na okruglom stolu će, pored respektabilnih panelista, učestvovati i predstavnici opština, zainteresovanih kompanija koje imaju projekte u programu ekonomskog državljanstva, kompanije agenti za posredovanje, kao i profesori, saradnici i studenti Ekonomskog fakulteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

09. maj 2024 10:58